perjantai 22. lokakuuta 2010

Lohturuokaa isosti - Ruishampurilaiset.

Tästä sapuskasta tulee aina hyvä mieli. Tämän ruuan jälkeen on hyvä heittää sohvalle makoilemaan ja olla hiljaa. Ei tässä tarvi sen enempiä selitellä. Itse tehdyt hampurilaiset vaan on niiiiin hyviä. Jokainen tavallaan - tässä on minun tapani:


Ainekset:

- Naudan paistijauhelihaa
- Pekonia
- Cheddar-viipaleita
- Majoneesia (itse tuunattua)
- Valkosipulisuolakurkkuja
Majoneesin tuunausta.
- Kotimaisia luomutomaatteja
- Sipulia
- Jäävuorisalaattia
- Reissumiestä (tai muuta ruisleipää)
- Sinappia & Ketsuppia

(Leivänpaahdin)

HUOM! Itse tuunattuun majoneesiin esim Becel-kevytmajoneesia, chipotle-kastiketta ja tuoretta valkosipuliraastetta. Majoneesi on parasta kun sen maustaa muutama tunti etukäteen.


Alkuvalmistelut:


Kaikki ainekset kannattaa pilkkoa etukäteen, ja taputella isot pyöreät jauhelihapihvit valmiiksi. Viipaloi tomaatit ja suolakurkut ohuiksi siivuiksi. Silppua sipuli pieneksi. Jäävuorisalaatti on parasta isoina lehtinä tai suikaleina.


Kokoaminen:

1. Laita 2 pekonisiivua ja pihvi paistinpannulle ja ruisleivät paahtimeen lämpenemään. Mausta pihvit kummaltakin puolelta esim. suolalla ja Cajunmausteella. Laita viipale cheddaria pihvin kypsän puolen päälle paiston loppuvaiheessa sulamaan hiukan. Nostele kypsät pekonit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.

 2. Sillä aikaa kun pihvit ja pekonit kypsyvät, pomppaavat leivät paahtimesta ja voit alkaa jo hampurilaisen kokoamisen;


- Levitä kannen päälle majoneesia, kasaa sen päälle pari salaatinlehteä ja tomaattiviipaleita.

 


- Nosta pannulta kypsä pihvi ja käännä se juustopuoli alaspäin rehujen päälle.
- Kasaa pihvin päälle pekonisiivut, sipulisilppu ja suolakurkut.
- Levitä toisen leipäviipaleen päälle sinappi ja ketsuppi ja laita kansi kiinni.





3. Nauti! Kyytipojaksi iso tuopillinen maitoa!

Noora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti