tiistai 29. tammikuuta 2013

Tuplasuklaajuustokakku

Tuplasuklaajuustokakku
(Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku)


Ei ehkä ihan kaunein kuva kakusta, mutta hyvää se oli!


Olen vuosikaudet ollut juustokakkujen ystävä. Yksi ehdoton lemppari on aina ollut Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku. Aloinpa nyt vähän itse soveltamaan sitä perinteistä ohjetta.... ja voi että kun tuli hyvää! Pakko nyt jakaa tätä reseptiä, vaikka Nina Lincolnin kakkuhan löytyy kyllä googlettamallakin aika monesta paikkaa. Tässä kuitenkin hieman muunneltu versio: tein nimittäin puolet täytteestä perinteiseen tyyliin tummalla suklaalla, ja puolet valkosuklaalla. Hommaa ja tiskiähän se vähän teettää, kun joutuu tekemään kaiken kahteen kertaan... Mutta kyllä sitä silloin tällöin pitääkin tehdä hommia hyvän ruuan eteen! Eikö? 

Tässäpä tämä resepti kakkuun...siihen tyyliin miten minä sen tein. 
Kokeilkaa itse!

Tarvitset kakun tekoon irtopohja-kakkuvuokaa. Ja HUOM. Tämä herkku pitää tehdä edellisennä päivänä, sitä nimittäin pidetään pakastimessa yön yli.

Pohja

12 Digestive (tms) keksiä
50g voita

Murskaa keksit joko ihan puusurvimella, nyrkillä, tehosekoittimella, moottorisahalla tms. Digestivet menee helposti murusiksi. Sulata voi, ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos kakkuvuuan pohjalle ja taputtele tasaisesti.

Täytteet

Täytteet tein siis vuorotellen. Ainoa niiden ero reseptissä on tumma suklaa ja valkoinen suklaa. Muuten ne tehdään aivan samalla tavalla. Kirjoitan nyt silti selkeyden vuoksi kummankin täytteen raaka-aineet.

Tumma täyte:

130g levy tummaa suklaata (Panda)
100g tuorejuustoa (Philadelphia)
1dl sokeria
1/2 tl vanilijasokeria
1 kananmuna (keltuainen ja valkuainen eroteltuna)
1,25 dl kuohukermaa

Valkoinen täyte:

130g levy valkosuklaata (Panda)
100g tuorejuustoa (Philadelphia)

1dl sokeria
1/2 tl vanilijasokeria
1 kananmuna (keltuainen ja valkuainen eroteltuna)
1,25 dl kuohukermaa

Valmistus

- Laita suklaa vesihauteeseen sulamaan.
- Sekoita kulhossa tuorejuusto, kananmunankeltuainen, sokeri ja vanilijasokeri.
- Sekoita joukkoon sulanut suklaa.
- Vatkaa erillisessä kulhossa (kuivat ja puhtaat välineet!) valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti juusto-suklaamassan joukkoon.
- Vatkaa kuohukerma erillisessä kulhossa vaahdoksi, ja sekoita varovasti joukkoon.
- Kaada seos kakkuvuokaan grahamkeksipohjan päälle ja levitä lastalla tasaiseksi.

Tee toinen täyte täysin saman ohjeen mukaan, ja levitä varovasti ensimmäisen täytteen päälle vuokaan.

Päälle raastoin Fazerin sinivalkoisen suklaapatukan (eli maitosukllaa/valkosuklaa) koristeeksi.

Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja laita yöksi pakkaseen.

Ota kakku pois pakastimesta n. 30min ennen tarjoilua.
Ja sitten vaan naminaminaminami......

Noora.



2 kommenttia:

  1. Hei pitkästä aikaa resepti! Kuulostaa hyvältä, taitaa mennä kokeiluun jossain vaiheessa. Arvostin vinkkiä käyttää moottorisahaa paloitteluun, tehokkuus ennen kaikkea! -Ansku

    VastaaPoista
  2. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista